Διήμερο σεμινάριο – Ο Οίστρος της ζωής

Ο Οίστρος της ζωής

Παρασκευή 19 Μαρτίου από τις 18.00 έως τις 21.00 και

Σάββατο 20 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 18.00

 

«Έγραφα και καμάρωνα, ήμουν θεός κι έκανα ότι ήθελα, μετουσίωνα την πραγματικότητα, την έπλαθα όπως θα `θελα και θα ‘πρεπε νά `ναι, έσμιγα αξεδιάλυτα αλήθειες και ψευτιές, όλα ζύμη μαλακιά και την έπλαθα και την ξέπλαθα όπως μού κανοναρχούσε το κέφι μου, λεύτερα χωρίς να πάρω κανενός την άδεια. Υπάρχει φαίνεται μια αβεβαιότητα πιο σίγουρη από τη βεβαιότητα. Μα η μια από αυτές βρίσκεται ένα πάτωμα πιο αψηλά από το ισόγειο κατασκεύασμα του ανθρώπου πού το λέμε αλήθεια.»  Ν. Καζαντζάκης

Άραγε ποια είναι αυτή η δύναμη που μας κινητοποιεί να ζήσουμε τη ζωή μας; Που μας παρακινεί να απολαύσουμε τις στιγμές και τις εμπειρίες μας, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, αλλά και να δημιουργήσουμε; Ευτυχώς, υπαρξιακά μιλώντας, η απάντηση δεν είναι μόνο το άγχος, αλλά η παραζάλη και η έξαψη του οίστρου!

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα εξερευνήσουμε μαζί την έννοια του οίστρου θεωρητικά, θα δούμε πως συνδέεται με τα υπόλοιπα υπαρξιακά δεδομένα, όπως και με άλλες επιστημονικές έννοιες. Θα τον ψάξουμε μέσα μας, δουλεύοντας βιωματικά ο καθένας με τον εαυτό του  και όλοι μαζί. Στο τόλμημά μας αυτό, θα μας συντροφεύσουν ο «Ζορμπάς» του Ν. Καζαντζάκη, Ο Ανδρέας Εμπειρίκος αλλά και άλλοι καλλιτέχνες με τα έργα τους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, να ζωντανέψουμε και να συνδεθούμε με αυτό το πάθος για ζωή μέσα μας!

Λόγω της πανδημίας οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Το κόστος είναι 60 ευρώ. Για τους φοιτητές ψυχολογίας παρέχεται ειδική, μειωμένη τιμή 30 ευρώ.

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όποιον το επιθυμεί.

Για την εγγραφή παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Ντίνου ntinou.maria@gmail.com

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password