Η περατότητα της ύπαρξης και η διαχείριση του πένθους και της υπαρξιακής αγωνίας

Διήμερο σεμινάριο.
Παρασκευή 19/2/21: 18:00 – 21:00
Σάββατο 20/2/21: 10:00 – 18:00
Θα ξεκινήσουμε το διήμερο σεμινάριο του γίγνεσθαι με την «Περατότητα της ύπαρξης και την διαχείριση του πένθους». Η περατότητα είναι ένα οντολογικό δεδομένο, κοινό για όλα τα όντα. Το ανθρώπινο ον έχει την δυνατότητα της επίγνωσης του αναπόφευκτου τέλους της ζωής και συχνά αγωνιά για αυτό. Η άρνηση του τέλους συχνά μας οδηγεί σε μια αναυθεντική στάση ζωής που μας στερεί την δυνατότητα να ζήσουμε την ζωή μας με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε πραγματικά. Η επίγνωση του τέλους μπορεί να λειτουργήσει ως αφύπνιση σε μια ζωή πιο πλήρη και δημιουργική. Θα μελετήσουμε μερικά δεδομένα για τον θάνατο και θα εξετάσουμε τις τρεις διαστάσεις του.
Θα δούμε τα στάδια του πένθους και θα μελετήσουμε την οντική διάσταση του αντίκτυπου και της διαχείρισης της απώλειας όπως αυτή παρουσιάζεται από θεραπευόμενους.
Στο πένθος δεν θρηνούμε μόνο για την απώλεια του άλλου αλλά και για ένα κομμάτι του κόσμου μας, όπως τον ξέραμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Έτσι, η απώλεια αγαπημένων προσώπων (αλλά όχι μόνο) τις περισσότερες φορές οδηγεί σε αναθεώρηση πολλών από τις πεποιθήσεις μας και συχνά μας αναγκάζει σε μια βαθύτερη αλλαγή στάσεων, απόψεων και τρόπου ζωής.
Τα θέματα θα προσεγγίζονται τόσο σε θεωρητικό όπως και σε βιωματικό επίπεδο.
Λόγω της πανδημίας οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Το κόστος είναι 60 ευρώ. Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όποιον το επιθυμεί.
Για την εγγραφή παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Ντίνου ntinou.maria@gmail.com

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password