Έρως και Ψυχοθεραπεία

 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017Ολοήμερο σεμινάριο υπαρξιακής ψυχοθεραπείας από τον διεθνούς φήμης υπαρξιακό θεραπευτή Eriκ Craig.

Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσία του Eric Craig στην Αθήνα το περσινό φθινόπωρο, το “γίγνεσθαι”, η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας έχει τη χαρά να έχει τον έχει και πάλι προσκεκλημένο για ένα μοναδικό σεμινάριο υπαρξιακής ψυχοθεραπείας με θέμα “Έρως και Ψυχοθεραπεία”. 

Κόστος συμμετοχής για εγγραφή και πληρωμή μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 80 ευρώ. Μετά την 5η Σεπτεμβρίου η συμμετοχή κοστίζει 100 ευρώ. Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να μας γράψετε στο gignesthai@gmail.com ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του “γίγνεσθαι”.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

(To σεμινάριο πραγματοποιείται στα Αγγλικά. Δεν θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση)


​Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Erik Craig είναι ψυχολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στην Santa Fe, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, μελέτησε και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με σημαντικά πρόσωπα της Δυτικής ανθρωπιστικής, υπαρξιακής και ψυχαναλυτικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Από το 2004 έως το 2014 μελέτησε και συνεργάστηκε στενά με τον Κορεάτη ψυχίατρο και ιδρυτή της Ψυχοθεραπείας Τάο, Rhee Dongshick. Ο Erik έχει διδάξει και δουλέψει θεραπευτικά με την ανθρωπιστική και υπαρξιακή ψυχοθεραπεία για πάνω από 40 χρόνια και είναι μόνιμος καθηγητής στο Assumption College, University of New Mexico καθώς και στο Pacifica Graduate Institute.
Έχει εκδώσει περίπου 50 άρθρα στην υπαρξιακή θεωρία, θεραπεία και στα όνειρα και έχει επιμεληθεί δύο πρωτοποριακά ειδικά θέματα: Ο Ανθρωπιστικός Ψυχολόγος: Ψυχοθεραπεία προς την Ελευθερία.

  • Ο dasein τρόπος να δουλεύει κανείς στην Ψυχολογία και στην Ψυχανάλυση (1988) και
  • Βάθος, Θάνατος και Διάλογος: Νέες αναζητήσεις στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία του βάθους (2008).

Ο Erik έχει διατελέσει πρόεδρος του International Association για τη Μελέτη των Ονείρων και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Journal: Dreaming (Στα όνειρα). Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Αμερικάνικου συνδέσμου του Society for Humanistic Psychology και το 2015 τον τίμησαν με το βραβείο Rollo May για “ανεξάρτητη και εξαιρετική αναζήτηση νέων συνόρων στην ανθρωπιστική ψυχολογία”. Αυτή την περίοδο είναι πρόεδρος του  New Mexico Society για την Ψυχανάλυση. Ο Erik απολαμβάνει την φύση, την πεζοπορία, την παρατήρηση πουλιών, το διάβασμα, το γράψιμο, τη μουσική και την παρέα με κοντινούς φίλους.

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password