Η Υπαρξιακή-Ποιητική Ψυχοθεραπεία – Διήμερο Σεμινάριο

Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην Υπαρξιακή-Ποιητική Ψυχοθεραπεία. Κατά τη διάρκειά του θα έχουμε από κοινού την ευκαιρία να διερευνήσουμε σημαντικά ερωτήματα όπως: «Ποια η σχέση του Ποιητικού στοιχείου με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία;», «Κατά πόσο η διερεύνηση των υπαρξιακών θεμάτων διευκολύνεται και εμπλουτίζεται με την επαφή μας με το Ποιητικό στοιχείο;», «Τι έχει, εν τέλει, να μας προσφέρει η Τέχνη στην πορεία εξέλιξής μας ως ψυχοθεραπευτές;», «Πώς δουλεύουμε αξιοποιώντας το Ποιητικό στοιχείο στην παρουσία και την αφήγηση του θεραπευόμενου;», «Μπορεί να είναι η ίδια η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, κατά κάποιον τρόπο, Ποιητική;».

Όσοι και όσες συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα παραπάνω ερωτήματα. Θα προσπαθήσουμε επίσης να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ίδια την Τέχνη ως πηγή έμπνευσης και εξέλιξής μας και θα δουλέψουμε τα θέματα αυτά μέσω βιωματικών ασκήσεων. Τέλος, θα έρθουμε σε επαφή με πραγματικά περιστατικά κατά τα οποία, ο συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς έχει αξιοποιηθεί.

Το διήμερο σεμινάριο θα παρουσιάσει ο Δρ. Αλέξης Χαρισιάδης, συνιδρυτής και συνδιευθυντής του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής zoom, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, με ενδιάμεσα διαλείμματα και κόστος συμμετοχής τα 80 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσες/όσους το επιθυμούν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα χρειαστεί να κλείσετε θέση δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στο email: ntinou.maria@gmail.com

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password