Η υπαρξιακή ματιά του Χρήστου Μαλεβίτση – Διήμερο Σεμινάριο

Η υπαρξιακή ματιά του Χρήστου Μαλεβίτση

Διήμερο Σεμινάριο

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 18.00 – 21.00 & Σάββατο 22 Ιανουαρίου 10.00 – 18.00

Ο Χρήστος Μαλεβίτσης είναι ένας από τους σημαντικότερους υπαρξιακούς διανοητές της σύγχρονης Ελλάδας. Συγγραφέας, δοκιμιογράφος, φιλόσοφος, μεταφραστής. Στο εκτενές του έργο, εισάγει στο ελληνικό δοκίμιο την μέριμνα του εσχάτου καθώς και την επίγνωση των ορίων της ύπαρξής μας. Το κάλεσμά του για υπαρξιακή εγρήγορση εκπορεύεται και εμπνέεται από μία ποιητικό-θρησκευτική υπέρβαση της εγκοσμιότητας. Στο πλούσιο μεταφραστικό του έργο ασχολείται ιδιαίτερα με κορυφαίους υπαρξιακούς φιλοσόφους. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Μάρτιν Χάιντεγκερ, Καρλ Γιάσπερς, Ορτέγα υ Γκασσέτ, Νικολάι Μπερντιάεφ, Πάουλ Τίλλιχ, Ζαν Βαλ.

 

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα εξοικειωθούμε με την υπαρξιακή ματιά του Χρήστου Μαλεβίτση και θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με την ουσία της φιλοσοφίας του. Θα δούμε με ποιον τρόπο ο υπαρξιακός αυτός διανοητής μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την πορεία εξέλιξης αυτού που θα επιλέξει να πλησιάσει την σκέψη του, καθώς και πώς η φιλοσοφία του μπορεί να αφορά άμεσα την εξέλιξη του ψυχοθεραπευτή ως άτομο και στην συνέχεια να αναζητήσουμε το πώς αυτό μπορεί να γίνει μέρος της ψυχοθεραπευτικής του πρακτικής.

 

Το διήμερο σεμινάριο παρουσιάζει ο Αλέξης Χαρισιάδης, διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, συνιδρυτής και συνδιευθυντής του «γίγνεσθαι» της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας zoom, με κόστος συμμετοχής τα 60 ευρώ. Για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Ντίνου στο email: ntinou.maria@gmail.com. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσες/όσους επιθυμούν.

3 Comments

 1. 02/01/2022
  Νατάσσα

  Κορυφαίο πνεύμα ο Μαλεβίτσης με απίστευτο χειρισμό και λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας.

 2. 22/01/2022
  Panayotis Siskos

  επιθυμώ να παρακολουθήσω το σημερινό σεμινάριού

 3. 23/03/2022
  Κυρίακος

  Έξοχος διανοητής ο Μαλεβίτσης.

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password