Άννα Κούρτη

Home/Εκπαιδευτές/Άννα Κούρτη

Συμβουλευτική Ψυχολογος – Υπαρξιακή θεραπεύτρια
Chartered Counselling Psychologist, AFBPsS
Euro-Psy registered
Post-M.A., M.Sc., B.A.

Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασε ψυχολογία και ολοκλήρωσε δυο μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αγγλία αποκτώντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Αγγλία και στην Ελλάδα .

Η ενασχόληση της με τον υπαρξισμό ξεκίνησε το 2001 ενώ εντρύφησε εις βάθος στον ευρωπαϊκό υπαρξισμό και την εφαρμογή του στην ψυχοθεραπεία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος στην υπαρξιακή συμβουλευτική ψυχολογία (Regent’s College)

Είναι έγκριτο κι έμπειρο μέλος του British Psychological Society (BPS) , μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, εγκεκριμένη συμβουλευτική ψυχολόγος του HCPC, πιστοποιημένη ψυχολογος στην Ευρώπη (European Certificate in Psychology), μέλος του Society for Existential Analysis (S.E.A.) και του Federation for Existential Therapy in Europe (FETE).

Στο παρελθόν, έχει διδάξει συμβουλευτική κυρίως εμπνεόμενη από την Υπαρξιακή Ψυχολογία, παρείχε κλινική εποπτεία στους εκπαιδευόμενους, και συντόνιζε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης (PPD groups).

Έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Βριλησσίων για την λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας οργανώνοντας το τμήμα συμβουλευτικής.

Έχει παρουσιασει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θέματα σχετικά με την υπαρξιακή φιλοσοφία στην ψυχοθεραπεία.

Εργάζεται ως υπαρξιακή συμβουλευτική ψυχολόγος ιδιωτικά και προσφέρει εποπτεία σε εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.

Από το 2012, είναι εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας  «γίγνεσθαι».

E-mail: kourti_anna@yahoo.gr
τηλ. : 6944677304


SIGN IN

Forgot Password