Μίρκα Πλέσσα

Home/Εκπαιδευτές/Μίρκα Πλέσσα

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μίρκα Πλέσσα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε ως Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, στο τετραετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας «γίγνεσθαι» όπου σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια.

Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπευτών (EAP) και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη, όπου παρέχει ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες.

Έχει εργαστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, ως εξωτερικός συνεργάτης, όπως το το ΚΚΨΥ Βύρωνα-Καισαριανής, τμήμα της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιούσε κλινικές συνεντεύξεις και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα των πνευμόνων και διενεργούσε ερευνητικό έργο, την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και σε ιδιωτικά ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα, παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους και παιδιά και συμβουλευτική σε γονείς.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Federation for Existential Therapy in Europe (FETE) και ψυχολόγος.

Τηλέφωνο: +306977745989

email: mirkaplessa@gmail.com


SIGN IN

Forgot Password