Αλέξης Χαρισιάδης

Home/Διεύθυνση/Αλέξης Χαρισιάδης

 

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Αλέξης Χαρισιάδης είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne, και διαθέτει Master στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc. in Counseling Psychology).​

Είναι συνιδρυτής, συνδιευθυντής και εκπαιδευτής του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας και συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα Θετικών Συναισθημάτων. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και έχει διδάξει την υπαρξιακή προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παρουσιάζει τα ζητήματα της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, με τη μορφή σεμιναρίων ή διαλέξεων τόσο σε ομάδες του ευρύτερου κοινού όσο και σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας.

Εκτός από τις σπουδές του στην ψυχολογία είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και διαθέτει και μεταπτυχιακό τίτλο (M.B.A.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στο παρελθόν υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Brainmates η οποία ειδικευόταν στην οργάνωση σεμιναρίων καθώς και εκπαιδευτικών ομάδων για εταιρείες.

Η μελέτη και ενασχόληση του με την Υπαρξιακή Φιλοσοφία ξεκίνησε από την ανάγκη για μια επαφή και επικέντρωση πάνω σε υπαρξιακά ζητήματα – όπως είναι η ελευθερία και η ευθύνη του ανθρώπου, η νοηματοδότηση της ύπαρξης, η θνητότητα και οι απώλειες, η υπαρξιακή μοναξιά και οι σχέσεις μας με τους άλλους – που κατ’ εξοχήν και εξ΄ ορισμού αφορούν τον κάθε άνθρωπο.

Από το 2012 ασχολείται και αναπτύσσει την έννοια της Υπαρξιακής-ποιητικής ψυχοθεραπείας, την οποία έχει παρουσιάσει σε επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις. Πρόκειται για μία προσέγγιση που αξιοποιεί το ποιητικό στοιχείο σε όλες τις μορφές τέχνης στην υπαρξιακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.


Τηλέφωνα: 210 7250065, 6977407505
email: harisiadis@gmail.com

Γραφεία: 
Παγκράτι –  Σπύρου Μερκούρη 32, 11634
(Εξυπηρετεί ο σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός)
Κηφισιά, Διομήδη Κυριακού 2

SIGN IN

Forgot Password