Διήμερο Σεμινάριο – Ελευθερία και Ευθύνη στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία – 22-23 Ιανουαρίου 

​Tο διήμερο σεμινάριο  με θέμα “Ελευθερία΄και Ευθύνη στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία” θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Ιανουαρίου (Παρασκευή 6 μμ. – 9 μμ και Σάββατο 10 πμ. – 6 μμ.)

Το θέμα της Ελευθερίας είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα της υπαρξιακής ψυχολογίας. Σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής τη φύση του ανθρώπου και κατά συνέπεια το τι σημαίνει θεραπεία, τι είναι παθολογία και τελικά ποιος είναι ο ρόλος του θεραπευτή.

Το ζήτημα της Ελευθερίας, για την υπαρξιακή ψυχολογία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την έννοια της Ευθύνης. Ο άνθρωπος, αντιλαμβανόμενος την ελευθερία του και καλείται να επιλέξει το είδος της ζωής το οποίο θα διάγει και κατά συνέπεια το είδος του ανθρώπου το οποίο θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, παρά τους περιορισμούς και τα δεδομένα της ύπαρξης.

Στο διήμερο αυτό θα επεξεργαστούμε τα ζητήματα αυτά, εκτός από τις θεωρητικές παρουσιάσεις, βιωματικά αλλά και με πολλά παραδείγματα από την θεραπευτική πρακτική.

Σας περιμένουμε!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Τηλ. 6938928771, 6977407505

Κόστος συμμετοχής για το διήμερο είναι 60 ευρώ.

Για τους τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας) η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για την παρακολούθηση ολόκληρου του διήμερου δίνεται βεβαίωση συμμετοχής από το πρόγραμμα δια βίου μάθησης.

Κηφισίας 293 και Δηληγιάννη , Κηφισιά


Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password